سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قائــــم

بسم‌الله الرحمن الرحیم


بازخوانی واژه انتخابات در کلام 22 گلان رهبر معظم انقلاب اسلامی

درآمد

بیست و دوم اردیبهشت هر سال در کردستان یادآور سفر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای – رهبر معظم انقلاب اسلامی(مد ظله‌العالی) به "سرزمین فداکاریهای بزرگ" ، "هنر" و "صفا و وفاداری" است . از این رو و بعد از آن واقعه تاریخی، در سرزمین فدارکاریهای بزرگ ، اردیبهشت را "
 
اردیبهشت معطر" می‌نامند . حضرت ایشان در سفر 8 روزه خود در سال 1388 به استان کردستان مطالب بسیار مهمی را طی بیش از ده سخنرانی در شهرهای استان و در جمع اقشار مختلف بیان فرمود . مطالبی در حوزه‌های ؛ فرهنگ ، انتخابات ، دین و مذهب ، اقتدار ملی ، اتحاد و انسجام اسلامی ، امنیت ملی ، توسعه ، دشمن‌شناسی ، علم و فناوری و ... که هر بخش از آن را باید در جای خود و به مقتضای زمان و به کرات بازخواند و آویزه گوش خود قرار داد و به کار بست .(قائم:1388)

آن روز در سال 1388 "ملت ایران آزمون بزرگ" انتخابات ریاست جمهوری دهم را در پیش داشت و لذا یکی از محورهای گهربار سخن آن حضرت ، انتخابات بود . امروز در آستانه چهارمین سال‌روز آن روزهای به یادماندنی نیز کم‌تر از دو ماه به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و نیز شوراهای چهارم شهر ور روستا باقی مانده و معظم‌له امسال را "سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی" نامگذاری فرموده است . از این رو بازخوانی "واژه انتخابات" در کلام "اردیبهشت معطر" و نیز اول فروردین سال جاری مقتدایمان ضروی می‌نماید .

1 – اهمیت انتخابات

انتخابات که "یکی از آزمونهای بزرگ ملت ایران"[1] و "یک امتحان الهی"[2] است ، برای حیات سیاسی نظام اسلامی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار می‌باشد . انتخابات :

1.  آبروی ملی است ؛

2. از شاخص‌های رشد ملی است ؛

3. وسیله‌ای برای عزت ملی است .

مقام معظم رهبری(مد ظله‌العالی) از نکات بسیار مهمی را که در باره انتخابات بیان فرمود ، در باب اهمیت آن بوده است . معظم‌له انتخابات را آبروی ملی ، از شاخص‌های رشد ملی و وظیفه‌ای برای عزت ملی نامید و به مردم توصیه فرمود در انتخابات مشارکت فعال و هوشمندانه داشته باشند . (22/2/88 سنندج)
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که امسال را سال "
حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی" نام‌گذاری نموده است ، در  سخنرانی اول فروردین خود در حرم مطهر حضرت امام رضا(ع) نیز در اهمیت انتخابات نکاتی بسیار مهمی را بیان فرمود:

1.  انتخابات در کشور ، مظهر حماسه سیاسی است ؛

2. انتخابات مظهر اقتدار و آبروی نظام است ؛

3.  انتخابات مظهر اراده ملی و نماد
مردم‌سالاری اسلامی است .

انقلاب اسلامی و نظامِ برآمده از آن یعنی جمهوری اسلامی ایران دارای سه رکن اساسی است : دین اسلام(ایدئولوژی) ، رهبری(ولایت فقیه) و مردم(ملت) . بنا بر این مردم به عنوان یکی از ارکان نظام ؛ از طرفی "حق" دارند در تعیین سرنوشت خود و امور کشور ایفای نقش کنند ، از طرفی نیز "وظیفه" دارند برای حفظ دستاوردهای انقلاب و اسلام در صحنه حضور آگاهانه داشته باشند . بی‌گمان جمهوری اسلامی ایران بر خلاف شعارهای مردم‌فریب مدعیان مرد‌سالاری(دموکراسی) در جهان ، نظامی مردم‌سالار  می‌باشد و لذا لازم است تعیین سرنوشت و امور کشور را  به مردم واگذار نماید .

نگاهی به کارنامه سی و چهارساله گذشته نشان می‌دهد ؛ اولا نظام مردم‌سالار ایران اسلامی آن‌چه را که قانون تعیین کرده به مردم ارجاع داده است ؛ در ثانی مردم نیز از پسِ "امتحان الهی" و "آزمون بزرگ" یعنی حضور حماسی در انتخاباتها بر آمده‌اند . انقلاب اسلامی ایران به رهبری پیامبرگونه حضرت امام خمینی(ره) که در 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید ، حق تعیین سرنوشت کشور و اداره امور جامعه به وسیله مردم  را به ارمغان آورد و با فاصله کم‌تر از 40 روز بعد از پیروزی انقلاب ؛ اولین ، تعیین‌کننده‌ترین و گسترده‌ترین انتخابات را در 12 فروردین 1358برگزار کرد و انتخاب نوع حکومت را به آراء عمومی(رفراندوم) گذاشت و مردم نیز با حضور آگاهانه و ماندگار خویش ، "جمهوری اسلامی" را به عنوان نظام سیاسی کشور برگزیدند و بعد از آن سنگ بنای ساختاری و اساسی ،
تا امروز 30 انتخابات برگزار شده است که طی آن 10 رئیس جمهور ، 9 دوره نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، 4 دوره نمایندگان مجلس خبرگان رهبری و 3 دوره نمایندگان شوراهای اسلامی شهر و روستا انتخاب گردیده‌اند و علاوه بر آن ، انتخاباتهای بررسی نهایی قانون اساسی ، دو همه‌پرسی قانون اساسی و اولین بازنگری قانون اساسی را نیز برگزار کرده‌اند و در 24 خرداد سال جاری نیز رئیس جمهور یازدهم و نمایندگان دوره چهارم شوراهای شهر و روستا را انتخاب خواهند کرد .(قائم:1391)

ملت ایران در سی و چهار سال گذشته با حضور حماسی در هر دوره از انتخابات ؛ سطح آگاهی و اراده ملی خود را به نمایش گذاشته و اقتدار ملی ، عزت ملی و آبروی نظام را خلق کرده‌اند .

2 - مساله انتخابات

انتخابات به خودی خود از اولویتهای تعیین‌کننده مردم و نظام اسلامی است ولی در درونش دو مساله به ترتیب اولویت وجود دارد :

·  مساله اول) حضور فعال

دشمنان اسلام و نظام اسلامی که به بهانه ایجاد دموکراسی به سایر کشورها دست درازی می‌کنند ، در مقابل انتخابات دارای اغراض و اهدافی هستند . مقام معظم رهبری در سخنرانی بیست و دوم اردیبهشت خود در میدان آزادی سنندج اغراض و اهداف دشمن را این‌گونه برشمرد : "در درجه اول، هدفشان تعطیل‌شدن انتخابات است که انتخابات نباشد . در یک دوره ای سعی کردند انتخابات مجلس شورای اسلامی را به انواع و اقسام حیله‌ها متوقف کنند. خدای متعال نخواست و اراده مردان مؤمن نگذاشت؛ نتوانستند.  از این مأیوسند که انتخابات را به کلی تعطیل کنند . در درجه بعد، هدفشان این است که انتخابات سبُک و سرد برگزار بشود.  می‌خواهند ملت ایران حضور فعالی در انتخابات نداشته باشد. "

حضرت امام خمینی(ره) نیز بارها اغراض دشمن را در باره مسائل مختلف مردم و نظام گوشزد فرموده و هشدار داده است . "از جمله امورى که اجانب به آن دامن‏مى‏زنند، همین مسئله انتخابات است. هر انتخاباتى که در ایران مى‏شود اینها مى‏گویند : مردم این دفعه نمى‏آیند، مردم سست و خسته شده‏اند . و شما دیدید که در انتخابات گذشته ، از انتخابات اصل نظام جمهورى اسلامى گرفته تا مجلس خبرگان براى قانون اساسى ، مجلس و رؤساى جمهور، مردم هر دفعه بهتر از دفعه قبل شرکت کرده‏اند ."

مشارکت حداکثری و حضور گسترده مردم که اولویت اول انتخابات می‌باشد ، در مقابل اغراض دشمن پیامدهایی دارد از جمله :

1. بی‌اثرکردن تهدید دشمن ؛

2. ناامیدکردن دشمن ؛

3.  تامین امنیت کشور ؛

4. تاثیر در استقلال ، ثروت ملی ، اقتصاد و همه مسائل مهم کشور .(1/1/92 مشهد مقدس)

·  مساله دوم) انتخاب اصلح

پس آن‌چه دشمن را ناامید و تهدیداتش را بی‌اثر می‌کند ، حضور حماسی و گسترده مردم در انتخابات است و بعد از آن ، انتخاب اصلح تدام‌بخش اراده ملی است . حضرت امام راحل(ره) به مردم توصیه فرموده است که در انتخاب اصلح دقت نمایند . "... در انتخابات ... باید منتخبین شما اشخاصى باشند که توجه به اسلام داشته باشند، متعهد به اسلام باشند، بازیگر نباشند، به شرق و غرب توجه نداشته باشند ."

مقام معظم رهبری در سخنرانی اول فروردین سال جاری خود در حرم مطهر حضرت امام رضا(ع) نیز حضور گسترده مردم رامساله اول ؛ شرکت همه سلیقه‌ها و جریانهای معتقد به جمهوری اسلامی را در انتخابات به عنوان "حق" و "وظیفه" ، مساله دوم و تعیین رای مردم را در انتخاب اصلح ، مساله سوم دانستند . معظم‌له نکته چهارم انتخابات را تسلیم همه در مقابل رای قانون و نکته پنجم را انتظار از رئیس جمهور آینده بیان فرمودند .

همان‌طور که اشاره شد نظام جمهوری اسلامی ایران دارای سه رکن دین ، رهبری و مردم است . دشمن نیز به خوبی این واقعیت را دریافته و طی بیش از سه دهه که از عمر پر برکت نظام می‌گذرد ، به اشکال مختلف و با تمام توان و امکانات برای ضربه‌زدن به این ارکان تلاش کرده است.

آمریکا به عنوان نماد استکبار جهانی و به تعبیر حضرت امام خمینی(ره) ، شیطان بزرگ، در نظریه "جنگ تمدنها" خود را طلایه‌دار لیبرالیسم در مبارزه با اسلام می‌داند و با در اختیارداشتن غول‌های رسانه‌ای همه توان و امکانات خود را مصروف این مهم یعنی مبارزه با دین اسلام کرده است . به نظر می‌رسد اساسا "برخورد تمدنها" ره‌آورد و سوغات غرب است تا نظریه و برآورد آینده . بلاشک ایران امروز ام‌القراء جهان اسلام و در نوک پیکان حمله داعیه‌دار "جنگ تمدنها" و ایادی آن قرا دارد .

اصل اصیل "ولایت فقیه" و "ولی فقیه" با توجه به نقش انکارناپذیر آن در سکانداری اسلام ناب محمدی(ص) و مملکت اسلامی ، در زمان حیات حضرت امام خمینی(ره) و هم‌چنین در مدت رهبری حضرت ایت‌الله خامنه‌ای(مد ظله‌العالی) مورد هجوم قرار گرفته است. از تلاشهای مذبوحانه گروهک منافقین و سایر گروهک‌های وابسته به غرب و یا اردوگاه شرق سابق در دهه اول تا جریان فتنه سال 88 که ولایت فقیه و رهبری معظم انقلاب اسلامی را به عنوان ولی فقیه نشانه رفته بودند .

البته دشمن در مقابل رکن سوم یعنی "مردم" نیز بی‌تفاوت نبوده است . از ترور مردم عادی کوچه و خیابان به وسیله مدعیان حمایت از خلق در دهه اول عمر جمهوری اسلامی تا تحریم‌های به اصلاح شکننده استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا که به قصد در تنگنا قراردادن مردم از نظر معیشت و در نهایت جدا کردنشان از نظام می‌باشد اعمال شده است .

همان‌طور که مقام معظم رهبری تاکید فرموده است اولین مساله انتخابات حضور فعال و مشارکت حداکثری مردم می‌باشد که خنثی‌کننده توطئه‌ها و بی‌اثر کردن تهدیدات دشمن و مایه تامین امنیت کشور خواهد بود . و مردم نیز آگاهانه به این مهم توجه کرده و به وظیفه خود عمل کرده‌اند .

معیارهای انتخاب

مردم در مرحله اول وظیفه دارند با مشارکت فعال و حماسی ، دشمن را ناامید و نظام مردم‌سالار دینی ایران را بیمه کنند و در وهله دوم "اصلح" را از میان نامزدهای رسمی شناسایی و او را انتخاب کنند اما برای انتخاب اصلح معیارهایی وجود دارد که لازم است همه آن معیارهای را بشناسند و مبنای تصمیم خود قرار دهند . مقام معظم رهبری(مد ظله‌العالی) در سخنرانی اول فروردین امسال که در حرم ثامن‌الحجج ایراد فرمود به مردم سفارش نمود : "باید خودتان تحقیق کنید، ملاحظه کنید، دقت کنید، از انسانهای مورد اعتمادتان بپرسید، تا به اصلح برسید و اصلح را انتخاب کنید." اما در سخنرانی 28 اردیبهشت 1388 در جمع مردم بیجار معیارهاری انتخاب را بیان فرموده بود که در قالب ویژگیهای ایجابی و ویژگیهای سلبی تنظیم شده است .

 ویژگیها و شاخصهای صالح‌ترین :

برای یک رئیس جمهور اصلح ویژگیهایی لازم است که بخشی از آن ایجابی و  بخشی دیگر سلبی است از جمله :

ویژگیهای ایجابی شامل :

1. درد کشور را بفهمد ،

2. درد مردم را بفهمد ،

3. با مردم یگانه و صمیمی باشد .

ویژگیهای سلبی شامل :

1. از فساد دور باشد ،

2. دنبال اشرافزدگی نباشد ،

3.  از تخریب اذهان عمومی خودداری کند ،

4.  دست تسلیم در مقابل دشمنان بالا نبرد .

 انتظار از رئیس جمهور آینده :

1.  داشتن امتیازات رئیس جمهور قبلی ،

2.  دور کردن نقاط ضعف رئیس جمهور قبلی .

منطقی است وقتی مردم فردی را برای امر مهمی انتخاب می‌کنند ، انتظاراتی در چهارچوب قانون از او دارند که احصاء و بیان ریز و تک تک آنها ضروری نیست . حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای(مد ظله‌العالی) در اول فروردین امسال بحث تقریبا مفصلی را در باب انتخابات ارائه و انتظارتشان را از رئیس جمهوری آینده بیان فرمودند : "این را همه بدانند که آنچه ما برای رئیس‌جمهور آینده نیاز داریم، عبارت است از امتیازاتی که امروز وجود دارد، منهای ضعفهائی که وجود دارد. این را همه توجه کنند؛ رئیس‌جمهورِ هر دوره‌ای باید امتیازات کسبی و ممکن‌‌الحصول رئیس‌جمهور قبلی را داشته باشد، ضعفهای او را نداشته باشد. هر کسی بالاخره نقاط قوّتی دارد و نقاط ضعفی دارد. رؤسای جمهور ــ چه رئیس‌جمهور امروز، چه رئیس‌جمهور فردا ــ نقاط قوّتی دارند و نقاط ضعفی هم دارند. همه‌ ما همین جوریم؛ نقاط قوّتی داریم، نقاط ضعفی داریم. آن چیزهائی که امروز برای دولت و برای رئیس‌جمهور نقاط قوّت محسوب میشود، اینها باید در رئیس‌جمهور بعدی وجود داشته‌ باشد، اینها را باید در خود تأمین کند؛ آن چیزهائی که امروز نقاط ضعف شناخته می‌شود ــ که ممکن است شما بگوئید، من بگویم، دیگری بگوید ــ این نقاط ضعف را باید از خود دور کند.  یعنی ما در سلسله‌‌ دولتهائی که پشت سر هم می‌آیند، باید رو به پیشرفت باشیم، رو به تعالی و تکامل باشیم، تدریجاً بهترین‌های خودمان را بفرستیم؛ هر کسی می‌آید، پایبند به انقلاب، پایبند به ارزشها، پایبند به منافع ملی، پایبند به نظام اسلامی، پایبند به عقل جمعی، پایبند به تدبیر باشد. این‌جوری باید این کشور را اداره کرد. کشور، کشور بزرگی است؛ ملت، ملت باعظمتی است؛ مسائل تشویق کننده و مبشّر، فراوان است؛ مشکلات هم بر سر راه هر ملتی، و از جمله بر سر راه ما وجود دارد. آن کسانی که آماده‌ی این میدان می‌شوند، باید با کمال قوّت، با کمال قدرت، با توکل به خدا، با اعتماد به توانائی‌های این ملت پیش بروند."

جمعبندی

1 - انتخابات ؛ آبروی ملی ، عزت ملی ، مظهر حماسه سیاسی ، مظهر اقتدار نظام ، نماد مردم‌سالاری اسلامی و از شاخص‌های رشد ملی است .

2 - اولویت اول انتخابات ؛ مشارکت حداکثری و حضور فعال به عنوان یک حق و یک وظیفه و اولویت دوم آن ؛ انتخاب صالح‌ترین است .

3 - ویژگیها و شاخص‌های صالح‌ترین :

·  درد کشور را بفهمد ، درد مردم را بفهمد ، با مردم یگانه و صمیمی باشد .

·  از فساد دور باشد ، دنبال اشرافزدگی نباشد ، از تخریب اذهان عمومی خودداری کند و دست تسلیم در مقابل دشمنان بالا نبرد .

4 - انتظار از رئیس جمهور آینده :

1.  داشتن امتیازات رئیس جمهور قبلی ،

2. دور کردن نقاط ضعف رئیس جمهور قبلی .



 اول اردیبهشت 1392 - قائم

___________________________________________

منابع


 1- نرم‌افزار مجموعه آثار حضرت امام خمینی(س) ، مرکز تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)

2 – دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(www.farsi.Khamenei.ir)

3 - قائم( www.ghaem90.ir)
 

___________________________________________

پانوشت

[1] - مقام معظم رهبری(مد ظله‌العالی)

[2] - حضرت امام خمینی(ره)

 


[ شنبه 92/2/14 ] [ 11:14 عصر ] [ ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 12
بازدید دیروز: 69
کل بازدیدها: 1256451